Goddelijke witte-chocolademousse
Oh my! Deze witte-chocolademousse van onze favoriete YouTube-thuiskok Beth is decadent, makkelijk om te maken en waanzinnig lekker!
Doe de chocolade in een magnetronbestendige kom en smelt in ongeveer 30 seconden in de magnetron. Voeg de eidooiers toe samen met de cognac, roer goed en zet apart.
Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop luchtig tot er stijve pieken beginne te vormen. Vouw voorzichtig de eiwitten door het chocolademengsel en zet ook apart.
Klop de slagroom met het vanille extract en de poedersuiker tot stijve pieken. Bewaar 1/3 ter garnering in een spuitzak en vouw de resterende room door het mousse-mengsel. Roer voorzichtig tot het goed gemengd is.
Giet het mengsel in wijn- of Martini-glazen en top met de resterende slagroom. Dip de rozemarijntakjes (niet te groot!) in water en rol door de kristalsuiker. Leg ze bovenop de slagroom en top eventueel met de gouden sprinkles.
Laat minstens 4 uur (een nacht mag ook) opstijven in de koelkast. Enjoy!