Goddelijke Poolse maanzaadtaart
Het is weer eens wat anders, maar zeker niet minder lekker. Dit recept voor de Poolse maanzaadtaart komt van Rudolph van Veen, maar dan een beetje aangepast. Serveer de taart met royal icing en wat extra maanzaad en citroenrasp.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter met een derde van de poedersuiker luchtig. Rasp de schil van de citroen en voeg samen met de rum en een beetje zout toe. Splits de eieren en voeg de eidooiers stuk voor stuk al kloppend toe.
Klop de eiwitten met de resterende suiker in een vetvrije kom stijf. Meng het maanzaad met de bloem en maïzena. Meng een gedeelte van het eiwitschuim door de luchtige boter en spatel het maanzaadmengsel erdoor. Spatel vervolgens de rest van het eiwitschuim erdoor.
Vet de vorm in en bestrooi met paneermeel. Schep het beslag in de vorm en bak in circa 50 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen en haal uit de vorm.
Serveer de taart met de royal icing en besprenkel met maanzaad en citroenrasp, yummie!