Goddelijk Zeeuws buikspek uit eigen oven
Een heerlijk recept van Hielke van Sevenofakind.nl: Zeeuws buikspek uit eigen oven!
Maak de uien en de knoflook schoon. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en pulse het zo dat er een gladde saus ontstaat.
Besmeer het buikspek met de marinade en doe deze in een plastic druk & sluit zak. Laat het minimaal 24 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden. Leg het spek op vetvrij papier op een rooster in de oven.
Zet onderin de oven een lekbak (bijvoorbeeld een brede ovenschaal) voor het vet zodat je na de bereiding niet de hele oven hoeft schoon te maken (en je het vet op kunt vangen, lekker om nog in te bakken!).
Gaar het spek 50 minuten in de oven op 160 graden. Laat het spek daarna afkoelen op een rekje voordat je het in de koeling doet of eet het direct warm bij een stamppot, hutspot, erwtensoep of op vers gebakken brood.
Het Zeeuws buikspek is in de koeling een week houdbaar en 4 maanden in de vriezer.