Makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F11%2FDSC04482.jpg)
Over bepaalde dingen des levens valt te discussiëren, maar deze gnocchi traybake behoort níét tot die categorie. Bij dit recept is het gewoon meteen duidelijk dat letterlijk íédereen ‘t lekker vindt.
Ingrediënten
Voor 4 personen:- 2 sjalotjes, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, ongepeld
- 1 kilo kerstomaatjes
- 400 gram gnocchi
- 1 eetlepel vers citroensap
- Handje pistachenoten, fijngehakt en geroosterd
- Paar takjes verse basilicum
- 3 bollen burratini (of 2 grote bollen burrata)
- Zout & Peper
- Olijfolie
En als je weet dat traybake synoniem is voor ‘amper werk’, dan weet je dat deze gnocchi traybake maar het beste kunt bewaren voor van die futloze dagen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F11%2FDSC04479.jpg)
Gnocchi traybake met kerstomaatjes en burrata
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe daarop de ui, knoflook, tomaatjes, gnocchi, een flinke snuf olijfolie en het zout. Schep alles door elkaar. Kruid royaal af met vers gemalen zwarte peper.
Zet ongeveer 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de tomaatjes zijn gebarsten.
Vis de knoflook van de bakplaat en pel de twee teentjes. Doe dit in een klein kommetje en mix met 1/4 theelepel zout. Voeg het citroensap, 1 eetlepel olijfolie toe en een snuf zout en peper toe.
Sprenkel deze dressing over de bakplaat en schep alles om.
Schik er dan de burrata, pistachenootjes en blaadjes basilicum tussen.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F11%2FDSC04464.jpg)
Meer recepten met gnocchi?
- Culy Homemade: krokante gnocchi uit de oven
- Gnocchi met Grana Padano, pompoen en chorizo
- Culy Homemade: gnocchi met spinazie, doperwtjes en katenspek