Culy Homemade: gnocchi salsa di noci (gnocchi met walnotensaus en salie)
Salsa di noci is een romige saus die wordt gemaakt van walnoten, room en brood. De saus schrééuwt herfst. Het warmt je daardoor – zeker in dit gnocchi-recept- helemaal op tijdens een koude dag.
Salsa di noci is een walnotensaus die afkomstig is uit de regio van Ligurië. De bereiding van deze saus doet je misschien wel een beetje denken aan pesto. En dat is niet gek, want de beroemde pesto alla genovese komt ook uit deze streek.
De saus stond vroeger bekend als een saus voor de armen. Olijfolie en walnoten waren er in overvloed in de streek en daardoor relatief goedkoop te krijgen. Eigenlijk is er in al die jaren weinig veranderd. De prijs van pijnboompitten is immers nog nooit zo duur geweest. Walnoten zijn gelukkig een stuk vriendelijker voor de portemonnee en in deze saus minstens zo lekker. Of als je het ons vraagt misschien wel lekkerder!
Lekker gnocchi recept: gnocchi salsa di noci
- Pureer de walnoten, de volle melk, de knoflook, de salie, de Parmezaanse kaas en de binnenkant van de boterham tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de gnocchi volgen de aanwijzingen op verpakking. Gooi het kookvocht niet weg.
- Verwarm een koekenpan met een klont roomboter en bak de gekookte gnocchi goudbruin en krokant.
- Haal de pan van het vuur en voeg de walnotensaus toe. Schenk ongeveer 40 ml van het kookvocht bij het geheel en roer alles goed door elkaar heen.
- Verdeel de gnocchi over twee borden en rasp extra kaas en fijngehakte walnoten over het gerecht heen.
Meer Italiaanse recepten:
- Culy Homemade: romige pasta met kip (die ook nog eens een eenpans-pasta is)
- Culy Homemade: Toscaanse kip met spinazie, zongedroogde tomaat en pasta
- Culy Homemade: klassieke plaatpizza met pepperoni