Culy Homemade: gnocchi met worst, lentegroenten en kaas in één pan
Deze gnocchi met worst en lentegroenten (en véél kaas) is makkelijk, snel en superlekker. Je maakt ‘m helemaal in één pan, dus er valt ook nog eens weinig af te wassen achteraf. Soms kan koken zó relaxed zijn…
Eenpansgerechten zijn zó fijn. Het scheelt enorm als je niet diverse pannen op het fornuis hebt staan met verschillende kooktijden die je in de gaten moet houden. Deze gnocchi met worst, lentegroenten en kaas maak je dus ook in één pan.
Het is ook nog eens een heel snel recept, want gnocchi is zó gaar. Wil je variëren met de groenten, dan kan dat natuurlijk.
Gnocchi met worst en lentegroenten
Verwarm wat olijfolie in de pan op medium vuur. Bak daarin de ui tot -ie glazig is. Snijd ondertussen de worst in plakjes.
Bak de knoflook een minuutje mee met de ui en voeg daarna de worst toe. Zet het vuur iets hoger en laat ongeveer 4 minuten bakken, tot de worst bruin is.
Doe er dan de tomaten, het water (of de bouillon) en de gedroogde kruiden bij. Bestrooi met zout en peper. Meng goed door en voeg de gnocchi toe aan de pan.
Schep er daarna de spinazie doorheen, steeds in kleine beetjes tot het slinkt. Voeg nu ook de doperwten toe. Zorg dat er genoeg vloeistof in de pan zit en voeg zo nodig nog een scheutje water toe.
Na drie minuten zijn ook de gnocchi en de doperwten gaar. Bestrooi de gnocchi met de geraspte mozzarella en de geraspte parmezaanse kaas. Laat dit nog even pruttelen, tot de kaas een gesmolten laag vormt op de pasta. Dat duurt zo’n vier minuten.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.
Meer gnocchi recepten:
- Gnocchi met worst, hazelnoot, spinazie en rozemarijn
- Gnocchi met pastinaak, beurre noisette, hazelnoten en salie
- Gnocchi met courgette, bruine boter en citroen