Gnocchi met instant-noodlekruiden uit Guilty Pleasures
Laat het maar aan 24Kitchen-chef Perry de Man over om de favoriete gerechten van BN’ers te transformeren tot iets heel bijzonders. Culy mag zo’n tof recept uit Guilty Pleasures met je delen voor gnocchi à la Perry. Want hoe kan het dat we nooit eerder hebben gekookt met instant-noodlekruiden (uit een pakje instant noodles)? Bril-jant.
Gnocchi maken met een heel pakje instant noodles (en dus niet alleen de instant-noodlekruiden)? Je moet maar op het idee komen. In Guilty Pleasures worden niet alleen eetgeheimen opgebiecht, chef Perry gaat samen met de BN’ers aan de slag om hun guilty pleasure om te toveren tot een culinaire versie. En dat gaat van kaassoufflé tot bara.
Samen met Eddy Zoey bedacht Perry een lekker gerecht met instant noodles. Want deze gnocchi met gewokte groente bewijst dat dat dus heel goed kan. En ze serveren er nog een lekker alcoholvrij drankje bij ook.
5 vragen aan Perry de Man: ‘Chips gaat er op elk moment van de dag wel in’
Gnocchi met instant-noodlekruiden
Voor de gnocchi
Breng de melk aan de kook. Breek de noedels boven de pan en verwarm circa 2 minuten tot de noedels zacht zijn. Giet de noedels af en vang de melk op.
Doe de gekookte noedels in een keukenmachine en maal samen 125 ml opgevangen melk fijn. Voeg de eidooier en twee zakjes kruiden van de instant noedels toe en meng in 30 seconde tot een deeg. Doe het mengsel in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd het uiteinde van de spuitzak eraf zodat er een opening ontstaan en spuit boven de pan water gnocchi van circa 2,5 centimeter. Kook de gnocchi circa 1 minuut.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de gnocchi goudbruin. Voeg dan een zakje knoflookolie van de instant noedels toe.
Voor de gewokte groente
Snijd de shiitake in reepjes, de helft van de bosui in ringen en de andere helft in stukken. Halveer de sugarsnaps over de breedte, halveer de bimi en snijd de paksoi in reepjes. Snijd de rode peper in ringen.
Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en voeg de shiitake toe, roerbak een minuut en voeg de stukken van de bosui, de bimi, sugarsnaps, rode peper en knoflookolie van de instant noedels toe. Roerbak 4-5 minuten.
Voeg de paksoi toe. Voeg de gnocchi toe wanneer de paksoi is geslonken. Voeg voor de smaak een scheutje sojasaus toe. Verdeel over de borden en serveer.
Eddy Zoey’s cold as spice
Shake voor twee glazen de alcoholvrije gin, sapinca en tonic goed door elkaar. Verdeel de ijsblokjes over de glazen.
Schaaf linten van de komkommer. Snijd de peper in ringen. Schenk het drankje erbij en garneer met de komkommerslierten en rode peper.
Ovenschotel met een laagje aardappelpuree? Ultieme hack: gebruik gnocchi