Culy Homemade: gnocchi met garnalen, madame-jeanetteboter en dille
Deze gnocchi met garnalen dankt haar kracht aan een botersaus met madame jeanette. Deze gele peper voegt naast hitte ook een zekere fruitigheid toe, superlekker is dat. En combineer je daar nou nog wat tomaatjes en dille bij, dan krijg je een heerlijk gebalanceerd gerecht dat alle sceptici zal verrassen.
Sambal van madame jeanette vind je bij toko’s of gewoon in de supermarkt. Wij vinden de hoeveelheid in dit recept precies voldoende hitte toevoegen; niet te veel en niet te weinig. Ben je nou bang dat dat je toch te heet gaat worden, begin dan uit voorzorg met een kleinere hoeveelheid.
Gnocchi met garnalen, madame jeanetteboter en dille
Doe de stukjes garnalen in een kom en voeg rasp en sap van de citroen en een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met een flinke snuf zout en peper en roer goed. Laat even apart staan zodat de garnalen garen in het citroensap.
Kook de gnocchi volgens de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
Smelt de boter met de sambal van Madame Jeanette en laat op laag vuur schuimen. Voeg de tomaatjes toe en laat bakken tot ze zacht zijn. Schep de gnocchi door de boter en laat nog een minuutje mee sudderen in de pan. Schep tot slot de stukjes garnalen uit het citroensap en voeg ze toe aan de pan. Roer en laat nog tien seconden meebakken, of tot de garnalen nét hun roze kleur krijgen.
Verdeel de gnocchi over borden en maak af met de verse dille en wat extra zwarte peper.
Meer gnocchiliefde?
- Culy Homemade: gnocchi met tomatensaus, mozzarella en oregano
- Culy Homemade: makkelijke en snelle gnocchi traybake met tomaatjes en burrata
- Gnocchi met zelfgemaakte crispy chili oil en parmezaan