Gnocchi met zelfgemaakte crispy chili oil en parmezaan
In Job en Perry – een klootzak-proof kookboek delen Job & Perry recepten uit hun ‘Rotterdamse wereldkeuken’. Dat vertaalt zich in toffe, toegankelijke gerechten met een vleugje rock ‘n roll (wat had je ook gedacht?). De recepten zijn daarnaast doorspekt van een stevige portie comfort: van de allerbeste tosti tot kip piri piri en deze gnocchi met crispy chili oil en parmezaan: wij weten welk boek we moeten openslaan op dagen waarop we wel wat troost kunnen gebruiken.
Job & Perry: “Crispy chili oil is één van de beste uitvindingen van de 21e eeuw. Het condiment is afkomstig uit de Chinese provincie Sichuan. Deze regio staat bekend om het pittige eten en geloof ons, dat kunnen ze daar.
Deze chiliolie wordt meteen een vast item in je koeling. Zo verslavend is-ie. Het smaakt goed bij iedere kom nasi, bij tosti’s, in de soep, op een gebakken ei, enzovoorts. Wij maakten dit tijdens een kerstdiner als tussengerecht met gnocchi en Parmezaanse kaas. Niet erg authentiek, maar wel een instant classic!”
Gnocchi met crispy chili oil en parmezaan
Verhit in een steelpan de olie tot 185 °C.
Maal in de vijzel de peperkorrels grof.
Meng alle ingrediënten, behalve de gefrituurde knoflook en sjalot, in een ruime kom. Schenk de olie erover en roer goed door. Pas op, want de olie is gloeiend heet. Laat volledig afkoelen.
Roer tot slot de gefrituurde knoflook en sjalot door het mengsel en doe de crispy chili oil in een pot.*
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking of tot ze boven komen drijven. Giet af en laat even droogstomen.
Schep een paar lepels crispy chili oil door de gnocchi en rasp er veel Parmezaanse kaas over. Serveer direct.
*De chiliolie is in de koeling ongeveer een maand houdbaar, maar waarschijnlijk is-ie binnen een paar dagen al op.
Job en Perry – Een klootzak-proef kookboek (Carrera) van Job Pattinasarany & Perry de Man is nú te koop voor € 29,99