Culy Homemade: gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola
Van groenten kun je nooit genoeg eten. Wij (ver)stoppen ze daarom ook graag in onze lunch, zoals in deze gezonde wraps met kerrie-bloemkool, hummus en rucola.
Geroosterde bloemkool uit de oven is sowieso al een supersnack. En in dit recept van Naturally Ella hussel je de bloemkool eerst nog even door wat kerrie. Érg lekker in deze wraps met hummus, rucola, bosui en koriander. Houd je niet van koriander? Met fijngehakte munt is dit recept ook erg lekker.
Gezonde wraps met kerrie-bloemkool
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hussel de bloemkoolroosjes in een kom met de olijfolie, kerrie en zout. Verspreid ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven goudbruin en gaar, in ongeveer 20 minuten.
Klop in een kommetje voor de dressing de olijfolie en het citroensap door elkaar. Hussel de rucola erdoorheen, samen met de koriander en de bosui.
Bestrijk de wraps met een flinke eetlepel hummus (even afhankelijk van de grootte van je wrap) en bestrooi met de za’atar. Verdeel de rucola eroverheen, gevolgd door de bloemkoolroosjes.
Vouw de onderkant van de wrap naar boven en vouw dan de zijkanten naar elkaar toe.