Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 28 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: ‘gezonde(re) Snickers-repen’ die stiekem nog lekkerder zijn dan het origineel

Deze ‘gezonde(re) Snickers’ maak je met dadels, pindakaas, noten en pure chocolade. Deze makkelijke notenrepen zijn een heerlijke snack voor in de broodtrommel of voor op de bank!

Bij Culy genieten we volop van chocoladerepen. Een gezondere versie van producten waar we zo van houden, is doorgaans niet iets waar we direct van staan te springen. Waarom we dan toch niet kunnen stoppen met denken aan deze gezonde(re) Snickers? Dat komt doordat deze notenrepen ons simpelweg omver hebben geblazen.

We kwamen een recept tegen voor pecan-tahinrepen op Instagram. Dat recept leek ons onwijs lekker en het zag er ook nog eens supermakkelijk uit. Culy’s Ogechi had pecannoten in huis, maar geen tahin, en besloot daarom pindakaas te gebruiken. Dadels, pecannoten en pindakaasmengsel in de pan, gesmolten chocolade erbovenop en laten uitharden.

Nog geen twee uur later en de obsessie met de ‘gezonde’ Snickers was begonnen. Want met de eerste hap wist ze het meteen: deze notenrepen zijn lekkerder dan snickers. Ja, echt waar. De pecannoten en de chewy dadels maken dit simpele recept bijzonder lekker.

Wat is de beste manier om noten te roosteren?

Gezonde snickers
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zo maak je gezonde(re) Snickers: notenrepen met dadels en chocolade

  1. Zet een grote ovenschaal klaar en bekleed met bakpapier. Verwijder de pitten uit de dadels en voeg ze toen aan de ovenschaal. Plet met de onderkant van een beker tot ze helemaal plat zijn.
  2. Indien je geen geroosterde pecannoten hebt, rooster de noten dan eerst kort in een droge pan. Want die crunch is extra lekker in deze gezonde snickers. Laat ze afkoelen en voeg daarna toe aan de ovenschaal druk het geheel opnieuw plat met de onderkant van een beker.
  3. Smelt ondertussen de boter samen met de pindakaas in een pannetje. En smelt de chocolade au-bain marie.
  4. Giet het pindakaasmengsel over de noten. Volg met de gesmolten chocolade en bestrooi met grof zeezout. Laat de gezonde snickers afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast om verder uit te harden.
  5. Snijd de gezonde Snickers in repen en bewaar ze in de koelkast. Ze blijven ongeveer 5 dagen goed
Gezonde snickers | notenrepen met dadels en chocolade
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer gezondere versies van lekkere snacks:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.