Gezonde koekjes met amandelboter en lijnzaad
Deze gezonde koekjes zijn ontzettend lekker en maak je met amandelboter, lijnzaad en maple syrup. Het recept is afkomstig van Renée Kemps.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng het water met de maple syrup en voeg hier het lijnzaad aan toe.
Om de amandelboter te maken, rooster je de amandelen 20 minuten in de oven, tot ze bruin kleuren. Gebruik een keukenmachine om ze fijn te malen. Ga door totdat het geheel bij elkaar komt door de olie die vrij komt en laat de machine vervolgens nog drie minuten doorgaan totdat er een gladde pasta ontstaat.
Maal de havermoutvlokken in een keukenmachine totdat je meel hebt. Voeg hier het bakpoeder en zout aan toe. Meng de kokosolie en amandelboter in een aparte kom tot het goed gemengd is. Voeg hier de suiker, het lijnzaadmengsel en je havermoutbloem aan toe. Meng totdat het samen komt.
Roll het deeg uit tot drie millimeter dikte. Gebruik een koekjesvorm om twaalf koekjes uit te steken. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze vijftien minuten tot ze goudgeel en krokant zijn.