Gezonde erwtensoep met kip
Deze gezonde erwtensoep met kip werd bedacht en gekookt door Silvie van Silvie’s Kitchen, een nieuwe foodblog. Een snel en makkelijk recept voor doordeweeks! Je kunt ‘m natuurlijk ook vegetarisch maken door de kip weg te laten.
Gezonde erwtensoep met kip maken
Was de spliterwten in een zeef onder stromend water. Neem een grote soeppan en breng de spliterwten met 2 liter water aan de kook. Laat 1 uur koken en schep het schuim er met een schuimspaan af.
Was de prei goed en haal het buitenste blad eraf. Snijd in dunne ringen. Snipper de ui. Schil de knolselderij en aardappel en snij ze samen met de wortels in kleine blokjes. Voeg na het koken van de erwten de prei, ui, knolselderij, wortel, aardappel en zout en peper naar smaak toe. Roer zo nu en dan door om aanbranden te voorkomen. Als de soep te dik wordt, dan voeg je wat extra water toe.
Na 30 minuten zachtjes koken voeg je de kipfilets in hun geheel toe en laat je deze 15 minuten meekoken. Haal ze er na die tijd uit en snijd de kip in stukjes. Voeg dit weer bij de soep.
Snijd het selderijblad klein en voeg toe. De soep heeft nu 2 uur gekookt en zal redelijk vloeibaar zijn. Na afkoelen en een nachtje in de koelkast of andere koele ruimte is je erwtensoep precies dik genoeg geworden.
Maak erwtensoep dus altijd een dag van te voren; de volgende dag is de soep precies zoals hij moet zijn! Serveer in een flinke kom met vers gehakte peterselie en lekker brood.