Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gevulde pompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

Wat ons betreft is het pompoenseizoen nog lang niet voorbij. Daarom bedachten we dit recept voor gevulde pompoen. Terwijl de oranje rakker een uurtje in de oven gaart, is er voldoende tijd om een geurige chutney van rode ui te maken en de rest van de ingrediënten te preppen. Handig!

Noem het een salade in een pompoen of gewoon een gevulde pompoen met héél wat lekkers erbovenop – ‘t is maar hoe je het bekijkt. Wat wel een waarheid als een koe is, is dat dit een ideaal herfstig maaltje is dat zowel als lunch als voor diner kan doorgaan.

Wij gebruiken in dit recept een flespompoen. Niet alleen omdat ‘ie zo leuk staat op je bord, maar vooral omdat de pompoen zich erg goed laat vullen én erg lekker is. Dat laatste gaat ‘t natuurlijk vooral om!

gevulde flespompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gevulde pompoen met Gorgonzola en rode uienchutney

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Was de pompoen en halveer hem. Verwijder de pitjes met een eetlepel maar gooi ze nog niet weg. Deze ga je later nog gebruiken ter garnering.
  2. Druppel een beetje olijfolie over de helften en bestrooi met zeezout en peper uit de molen. Leg de pompoenen op een bakplaat met bakpapier of in een ingevette ovenschaal. Laat 60 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  3. Maak voor de gevulde pompoen ondertussen de uienchutney. Verhit daarvoor een klontje boter op medium vuur en stoof de fijne reepjes rode ui aan. Doe er ook de rode besjes bij (zonder de takjes) en de laurierblaadjes en laat pruttelen in de gesmolten boter.
  4. Voeg zodra de uien glazig zijn de rode wijnazijn, de balsamico-azijn, de kaneel en de suiker toe. Laat minstens 25 minuten pruttelen op een zacht vuur en roer af en toe. Je kan altijd extra scheutjes rode wijnazijn toevoegen als de chutney wat extra vocht kan gebruiken. Heeft de chutney de gewenste textuur? Verwijder dan de laurierblaadjes en maak ‘m af met zout en peper.
  5. Haal na een uur de pompoenen uit de oven. Leg de pompoenhelften op twee aparte borden en beleg met de rest van de ingrediënten.
  6. Begin voor de gevulde pompoen met de rucola en werk af met de blokjes Gorgonzola, de kwartjes vijg, een paar theelepels uienchutney en de pompoenpitjes.
gevulde flespompoen
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met pompoen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.