Gevulde pita’s met homemade vega-balletjes
Een lekker makkelijk recept voor elke dag: gevulde pita’s met homemade vega-balletjes.
Snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit en rasp de wortel. Maal de havermout met een keukenmachine of staafmixer tot meel. Snijd de avocado in plakjes en trek de buitenste bladeren van de krop ijsbergsla.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook 3 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 minuten mee.
Giet de bruine bonen af en prak ze met een vork in een kom fijn. Voeg het wortelmengsel, de tomatenketchup en de havermout toe en breng op smaak met zout en peper. Kneed vervolgens met de hand gelijke, kleine ballen van het bonenmengsel.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 minuten rondom bruin. Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de balletjes, de avocado en de ijsbergsla. Garneer de pita’s met de tuinkers. Verdeel de pitabroodjes over de borden.
Tip: lekker met een frisse yoghurtsaus.