Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 2 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gevulde courgettebloemen met ricotta en garnalen

Courgettebloemen worden in Nederland niet veel gegeten. Dat is zonde, want de eetbare bloemen zijn heerlijk en een écht zomerproduct. Voor dit recept vullen we ze met ricotta en garnalen.

Wie courgettebloemen wil inslaan moet goed zoeken of ze zelf kweken in de (moes)tuin. Mocht je niet zoveel tijd en ruimte hebben, dan kun je de bloemen ook online bestellen of kopen bij de groothandel.

Gevulde courgettebloem is perfect om te serveren als aperitief of als lekkere snack. De gele bloemen zijn prachtig voor het oog en hebben een subtiele smaak met een klein bittertje als ondertoon.

Courgettebloemen kopen: waar vind je ze en wat maak je ermee?

In dit recept hakken we wat garnalen door het ricottamengsel heen. Dat doen we niet alleen voor de smaak, maar ook voor de textuur van de vulling. Hierdoor wordt het tijdens het bakke nwat steviger en blijft ‘ie mooier tijdens het frituren.

Courgettebloem maken
Melvin Sturm voor Culy

Bereidingswijze gevulde courgettebloemen

  1. Snijd voorzichtig de stamper uit de courgettebloem. Dat doe je door via de bovenkant van de bloem de stamper weg te snijden met een scherp mes.
  2. Maak de garnalen schoon en hak deze fijn tot een ‘gehaktmengsel’.
  3. Meng de ricotta, parmezaan, de gehakte garnalen, het citroenzest en de tijm door elkaar heen. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Doe het ricottamengsel in een spuitzak.
  5. Meng de bloem en het bier goed door elkaar heen. Breng op smaak met wat zout.
  6. Spuit de courgettebloemen via de bovenkant vol met het ricottamengsel.
  7. Draai de bovenkant van de bloem voorzichtig dicht.
  8. Verwarm een pan met olie tot 180 graden.
  9. Haal de gevulde courgettebloemen 1 voor 1 door het beslag heen en leg direct in de frituur.
  10. Bak ze circa 4 minuten of tot het beslag goudbruin is.
  11. Strooi wat zout over de bloemen heen en serveer eventueel met tomatensaus.

Meer Italiaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.