Laura Vitale’s geroosterde groenten
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F03%2Fgeroosterde-groenten-wortels-stock.jpg)
Laura Vitale roosterde groenten en maakte hiervan een lekker recept met bijpassend filmpje. Een ideaal bijgerecht, maar ook heerlijk als toppings op een (stok)broodje: geroosterde groenten. Zo maak je ze perfect klaar.
Ingrediënten
Voor een hoop geroosterde groenten- 2 grote wortels
- 1 grote ui
- 2 grote aardappels
- 2 grote zoete aardappels
- 2 pastinaken
- 8 teentjes knoflook, ongepeld
- 3 tot 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2012%2F03%2Fgeroosterde-groenten-wortels-stock.jpg)
Zo maak je geroosterde groenten
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Rasp en snijd alle groenten.
Meng in een grote kom alle ingrediënten en verspreid ze op een bakplaat. Rooster 50 minuten tot een uur, tot de groenten volledig gaar en goudbruin zijn. Schud ze elke 20 minuten goed om en pas op dat ze niet verbranden.