Geroosterde edamame boontjes
Edamame boontjes krijg je vaak bij de Japanner; het zijn die zoute sojaboontjes die je uit hun jasje kunt slurpen. Superlekker en gezond! In dit recept worden ze geroosterd met et zeezout en peper.
Edamame scoor je bij de toko of bij de Albert Heijn.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Giet de boontjes in een vergiet en laat onder warm water ontdooien. Dop de boontjes en gooi de peulen weg. In een kom meng je de losse boontjes met de olijfolie, zout en peper (of andere kruiden, wat jij lekker vindt). Proef een van de boontjes en voeg meer kruiden toe, indien gewenst.
Verspreid de boontjes in een enkele laag op een bakplaat en rooster deze voor 30-40 minuten. Schep elke tien minuten om en zorg dat de boontjes donker goudbruin worden.
Haal de bakplaat daarna uit de oven en leg de geroosterde boontjes op een serveerschaal. En dan lekker snel eten!