(Op houtskool) geroosterde aubergine van NENI
Groenten kun je op je natuurlijk op verschillende manieren bereiden en hierdoor smaakt een ingrediënt elke keer weer anders. Chef Boaz van restaurant NENI deelt graag een fijn recept waarin aubergine de hoofdrol speelt.
Boaz kookt graag Oost-Mediterrane gerechten en serveert die balagan style, wat resulteert in een feestje op je bord en tafel. Dus doe dat vooral ook lekker thuis.
Zo maak je de geroosterde aubergine van NENI
Plaats de aubergine direct op brandende kolen en draai de aubergine één keer om totdat de huid zwart is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de aubergine daarna afkoelen. Alternatief: grill de aubergine met een gasbrander totdat de huid zwart is;
Zodra de aubergine is afgekoeld, verwijder je de huid en laat je de stengels intact. Daarna plaats je de aubergine een half uur op een rek, zodat het overtollige vocht kan weglopen;
Meng de rauwe tahini met het sap van een halve citroen. Als het mengsel wat te dik wordt, kun je wat water toevoegen. Voeg naar smaak ook wat zout toe;
Doe de koriander, knoflook en chilipepers in een keukenmachine of meng het mengsel met een vijzel. Voeg daarna wat olijfolie toe aan het mengsel;
Voor de opmaak bestrooi je de geschilde aubergine met wat Maldon zout en voeg je wat van het tahini mengsel en de geraspte tomaat toe. Besprenkel de aubergine met korianderpesto en voeg optioneel nog een zacht gekookt eitje toe.
Vond je dit lekker? Probeer dan ook ‘s:
- Broodje sabich (met aubergine, ei en pittige mangosaus)
- Aubergine met granaatappelpitjes en sardines van Fish Tales
- Gevulde aubergines met amandel, peterselie en ingelegde citroen