Geroosterde asperges uit de oven met Parmezaanse kaas
Het nieuwe aspergeseizoen is geopend! Daarom vandaag een heerlijk aspergerecept van Miljuschka Witzenhausen: geroosterde asperges uit de oven. Supersimpel, maar zó lekker.
Meer recepten van Miljuschka lezen? Klik hier!
Zo maak je geroosterde asperges met Parmezaan
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een overschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie in en breng op smaak met zout en peper. Sla de knoflooktenen plat met een mes en voeg ze toe aan de ovenschaal. Plaats dit 20 minuten in de oven.
Wanneer de tijd erop zit, komt de magie. Sprenkel over de loeihete asperges de balsamico. Dit knettert en verdampt – tot mijn grote vreugde. Rasp er Parmezaan over heen naar smaak. En geniet van deze stropige, zoutige en gezonde lekkernij.