Culy Homemade: gepofte zoete aardappel als ontbijt (!)
Gepofte zoete aardappels hebben we al op héél wat manieren bereid. Toch maakten we nooit eerder een zoete aardappel als ontbijt. Terwijl dat eigenlijk juist heel logisch is, want de groente is zo zoet dat ‘ie prima aansluit bij wat zoetere ontbijt-ingrediënten.
Buiten dat de zoete aardappel een uurtje in de oven moet, heb je amper werk aan dit gerecht. En tijdens dat uurtje kan je net zo goed de was doen, of je krantje lezen met een kop koffie, of… waar je maar zin in hebt.
Zo maak je de gepofte zoete aardappel als ontbijt
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Was de zoete aardappel goed schoon. Wrijf deze helemaal in met de kokosolie en verpak in een stukje aluminiumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit zodat er geen stoom kan ontsnappen.
Leg de zoete aardappel in een ovenschaaltje en pof 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd in de lengte open. Beleg met de plakjes banaan, de kokosrasp en druppel er amandelpasta overheen.
Meer lekkere recepten met zoete aardappel:
- Gevulde zoete aardappel met feta en tzatziki
- Vegetarische tikka masala met zoete aardappel
- Herfstige salade met zoete aardappel, pompoen en geitenkaas