Gepofte knoflook uit Even more Basics to Brilliance van Donna Hay
In het vervolg op haar bestseller uit 2016 – Even more Basics to Brilliance – laat internationaal fenomeen Donna Hay ons zien dat je met een goed basisrecept eindeloos veel klassiekers en nieuwe smaaksensaties op tafel tovert. Gepofte knoflook mag daarbij zeker niet ontbreken, aldus Donna.
Donna Hay is een vedette in de culinaire wereld en weet ons altijd weer te betoveren met haar kenmerkende stijl. De Australische verkocht wereldwijd meer dan 7 miljoen kookboeken én komt nu met een vervolg op haar bestseller uit 2016: Even more Basics to Brilliance.
In het boek vind je basisrecepten voor alles van knapperige chiliolie tot aan platbrood zonder moeite en van salsa verde tot aan – jawel – gepofte knoflook. Vervolgens maakt ze daar verrukkelijke knoflookkip mee, heerlijke pasta’s en killer bruschetta. Donna Hay leert je hoe je van zo’n bolletje knoflook een nog grotere smaakbom maakt. En wat je daar vervolgens allemaal voor lekkers kunt bereiden. Oftewel: van basic naar brilliance.
We delen hier Donna’s basisrecept voor gepofte knoflook, maar houd Culy in de gaten voor meer recepten van Donna Hay waarin zij deze gepofte knoflook op creatieve wijze gebruikt.
Attentie: dit is de allerbeste manier om knoflook te bewaren
Gepofte knoflook maken: de stappen
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zet elke bol knoflook op een vel aluminiumfolie.
- Besprenkel met olie, bestrooi met zout en pak ze in.
- Zet ze op een bakplaat en pof ze 40 minuten, of tot ze zacht en goudkleurig zijn.
Laat 10 minuten afkoelen en knijp dan de knoflookteentjes uit hun velletjes. Doe ze in een gesteriliseerd glazen potje*. Gooi de velletjes weg.
Even more Basics to Brilliance van Donna Hay (Unieboek/Spectrum) is nu te koop voor € 34,99