Culy Homemade: goddelijke gemberkoekjes met miso
Let op dit wordt jouw favoriete nieuwe koekje, want deze goddelijke gemberkoekjes met miso zitten vol umami en pit. Naast miso gaat er in deze gemberkoekjes ook melasse. Hierdoor worden ze lekker chewy en krijgen ze een diepe smaak. En dat maakt ze verslavend lekker…
Melasse is een bijproduct van de productie van suiker. Het is stroopachtig en ietwat bitter, maar daar proef je niets van in deze gemberkoekjes met miso. Een potje melasse kan je vinden in de meeste natuurwinkels en toko’s.
Zo maak je gemberkoekjes met miso
Klop de boter luchtig op met een handmixer, ongeveer 3 minuten of tot ‘ie wit kleurt. Voeg de suiker toe aan de boter en blijf kloppen gedurende 3 minuten. Doe daarna de melasse, miso en het ei bij de boter en meng tot een geheel.
Meng zelfrijzend bakmeel, gemalen gember, gemalen kaneel en bakpoeder met een garde in een aparte kom.
Voeg de droge ingrediënten geleidelijk toe aan de boter. Doe dit langzaam, zodat alle ingrediënten goed met elkaar mengen. Laat even doorkneden tot een geheel.
Laat het deeg van de gemberkoekjes afkoelen in de koelkast voor minimaal 2 uur, zodat de koekjes hun vorm beter behouden tijdens het bakken.
Verwarm de oven op 180 graden.
Voeg de kristalsuiker toe aan een kom, want hier gaan we de koekjes doorheen rollen. Verdeel het koekjesdeeg in 20 balletjes. Rol daarna de balletjes door de suiker, want zo krijgen ze een mooi suikerkorstje. Plaats de gemberkoekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de gemberkoekjes gaar in de oven voor 10 minuten. Laat 15 minuten afkoelen en verplaats ze daarna naar een rekje. Laat afkoelen voor 1 uur, of tot ze compleet zijn afgekoeld.
Meer recepten voor koekjes:
- Culy Homemade: Deense koekjes met drop en cranberry’s
- Culy Homemade: zelfgemaakte weespermoppen (superlekkere amandelkoekjes)
- Culy Homemade: pindakaaskoekjes met chocolate chips en fluffy marshmallow