Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door
Zeg maar dag tegen je zere keel, gesnotter en niesbuien. Met dit gember-citroendrankje kom je gezond de herfst door.
Vergeet groene sapjes, vieze hoestdrankjes of slappe thee: dit gember-citroendrankje does the trick wanneer je een verkoudheid voelt opkomen. Maak een flinke fles, want dit drankje blijft in de koelkast zo’n twee weken goed.
Zo maak je een gember-citroendrankje
Maal de gember in een keukenmachine tot een fijne pasta. Breng de gember met het water aan de kook, draai het vuur laag en laat tot de helft inkoken.
Meng er de siroop en citroensap door en schenk in een afsluitbare kan. Doe er eventueel meer citroensap en siroop in, als je dat lekker vindt.
Meer recepten voor als je ziek bent:
- Eten als je ziek bent: dit zijn recepten waar je van opknapt
- Hot & happening in culi-land: bone broth
- 3 x je drankje opfleuren met verse gember