Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

Gekaramelliseerde mango met bruine suiker

Mango is sowieso al lekker en zoet, maar als je het vruchtvlees karamelliseert met bruine suiker, wordt het helemaal een tropische traktatie. Zo simpel en zo ontzettend lekker…

Verwarm de grillstand van je oven voor op hoge temperatuur. Leg de mangohelften op een bakplaat of kleine ovenschaal met de schil naar beneden. Besprenkel elke helft met een lepel suiker.

Grill de mango totdat de suiker gesmolten is en goudbruin begint te kleuren, houd ze goed in de gaten: je wil niet dat de suiker verbrandt.

Meestal duurt het ongeveer vijf minuutjes, afhankelijk van de sterkte van je grill. Laat iets afkoelen en serveer, eventueel met een bolletje (kokos)ijs.

Check deze video hoe je twee mooie helften van je mango snijdt:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.