Culy Homemade: gehaktballetjes in een saus van witte wijn en zwarte bonen
Dit recept voor gehaktballetjes in een saus van witte wijn en zwarte bonen kwamen we tegen in een kookboek van Le Pain Quotidien. We hebben het hier wat vereenvoudigd en aangepast naar onze smaak. Maar vrees niet: het gehalte ‘comfort food’ is helemaal ongeschonden gebleven, net als de verslavend lekkere saus.
Welke gehaktballetjes je gebruikt, kies je natuurlijk helemaal zelf. Zelfgemaakt naar je eigen favoriete recept (of zoals wij onze gehaktballetjes graag maken) of kant- en klaar. En als je ‘t vega wil kan je natuurlijk ook gewoon vegetarische gehaktballetjes kopen, zoals die lekkere van De Vegetarische Slager.
Zo maak je de gehaktballetjes
Bak de gehaktballetjes bruin in een laagje boter en zet apart.
Maak in een andere pan de mosterdsaus. Fruit daarvoor de sjalotjes aan in een laagje olijfolie. Voeg er de mosterd, de verse slagroom en de wijn toe en laat pruttelen.
Roer ook de miso (of het bouillonblokje), dragon en nootmuskaat erdoor. Het helpt om een garde te gebruiken om de miso te laten oplossen.
Laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg de gehaktballetjes toe aan en roer ze door de saus. Schep de balletjes in de schaal. Verdeel de bonen eromheen en werk af met de verse bieslook.
Meer makkelijke doordeweekse recepten?
- Culy Homemade: snelle mac and cheese met broccoli
- Culy Homemade: makkelijke gratin van wintergroenten
- Rigatoni Al Forno (makkelijke pasta ovenschotel)