Gehaktballen van Johannes van Dam
Met dit recept van Simone Focke van Simkookt maakt iedereen de lekkerste gehaktballen. Het recept is oorspronkelijk van oer-recensent Johannes van Dam en zijn werkelijk waar niet te versmaden.
Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot het mooi bruin en zacht is. Week de boterhammen in de melk. Meng dit alles met de bovenstaande ingredienten (op de bloem en de paneermeel na) in een kom en kneed tot er geen witbrood meer te zien is. Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes. Haal deze door de bloem of het paneermeel en bak ze voorzichtig rondom bruin in de boter.
Leg voor krokante ballen de deksel schuin op de pan, draai zo nu en dan en bedruip met wat boter. Wil je toch lieve zachte ballen? Doe dan een scheut water in de pan, wentel de ballen om en houd de deksel erop. Bak de ballen 20-30 minuten en haal ze als ze klaar zijn uit de pan. Maak de jus door de aanbaksels met wat water los te maken.
Serveer de ballen met de heerlijke jus.