Culy Homemade: in knoflook gegrilde zeebaars met rozemarijnpuree
Wat maakt de Culy redactie klaar als we zin hebben in een simpel stukje vis? Nou, gegrilde zeebaars met rozemarijnpuree bijvoorbeeld. De vis grillen we in zelfgemaakte knoflookolie, die buitengewoon lekker is.
Om het gerecht wat meer klasse en smaak te geven gebruiken we roze peper. Stiekem is dit geen ‘echte’ peper, maar familie van de cashewnoot (let hier op bij allergieën!). Mede hierdoor is de smaak een stuk zoeter en milder dan die van de zwarte peper, maar nog steeds vol pit. Roze peper is ondermeer te koop bij Crisp of bij Pit&Pit. Kun je ‘t niet vinden? Vervangen door een andere soort peper kan natuurlijk ook.
Gegrilde zeebaars met rozemarijnpuree
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappels gaar in gezouten water.
Maak ondertussen de knoflookolie. Dit doe je door de olie samen met de knoflook te verhitten op een laag vuurtje. Zodra de knoflook ook maar een klein beetje begint te kleuren, is het tijd om deze van het vuur te halen.
Schik de zeebaarsfilets in een ovenschaal. Lepel er de knoflookolie over en kruid af met wat grof zeezout. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de aardappelen af en pureer ze samen met de melk met behulp van een staafmixer.
Verhit in de pan waarin je de knoflookolie hebt gemaakt de boter op heel laag vuur. Voeg de stukjes rozemarijn toe. Laat geduldig op laag vuur pruttelen. Laat minstens 5 minuten op laag vuurtje schuimen.
Roer de rozemarijnboter vervolgens door de puree en kruid af met zout en peper.
Serveer de zeebaarsfilet met wat van de rozemarijnpuree en werk af met wat fijngestampte roze peper.