Gegrilde halloumi met een courgettesalade
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F07%2FHalloumi-7980-2.jpg)
Op zoek naar gezond en vegetarisch comfort-food? Dat vind je volop in het gloednieuwe boek Bowls of Goodness van Nina Olsson. En wij mogen er alvast een heerlijk recept uit plaatsen: gegrilde halloumi met een courgettesalade.
Ingrediënten
Voor 6-8 personen:- 1 gele courgette, in plakjes van 0,5 cm dik
- 400 gram halloumi, in plakjes van 0,5 cm dik
- Peper en zout
- Gekookte rijst, freekeh, taboulé of bulgur
- Een handvol babyradijsjes
- Een handvol eetbare viooltjes of andere roze bloemetjes
- Een handvol hennepzaad
- Radijskiemen
Voor de dressing:
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel agavesiroop
- 50 ml olijfolie
- 50 ml citroensap
- Een snufje chilivlokken
Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij. Verhit een grillpan met een scheutje olijfolie en gril de plakjes courgette aan beide kanten tot ze goudbruin zijn en er mooie streepjes op zitten.
Veeg de grillpan schoon, zet hem terug op het vuur, en gril de plakjes halloumi aan beide kanten krokant en goudbruin.
Leg de courgette en gegrilde halloumi in laagjes in een kom en maak ze af met toppings naar keuze. Sprenkel er een paar lepels van de dressing over en zet de rest op tafel. Dien op met de granen of als onderdeel van een buffet.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F07%2FHalloumi-7980-2.jpg)
Bowls of Goodness ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 20,-.