Fantastisch groente-bijgerecht: gegrilde broccoli met pistachedressing
Een lekker groentebijgerecht op je kersttafel dit jaar: gegrilde broccoli met pistachedressing. Want door broccoli te grillen en er een mooie pistachedressing bij te maken, maak je de gezonde groene groente bijzonder lekker.
Groente-bijgerecht
Het bedenken van een kerstmenu, dat niet al te veel vraagt van jezelf Ć©n je portemonnee, kan nog wel eens een uitdaging zijn. Maar dit groente-bijgerecht van gegrilde broccoli met pistachedressing past vrijwel in elk kerstmenu. Combineer het bijvoorbeeld met zalm met confettisaus als hoofdgerecht en deze snelle witte chocolademousse als nagerecht voor een makkelijk kerstmenu.
Wil je juist uitpakken met kerst 2024 en zet je een pithivier met eend op tafel? Ook dan is dit een fijn bijgerecht dat niet al te veel moeite kost. Ćn je krijgt er makkelijk je vitamines mee binnen.
Zo snijd je een bloemkool (of broccoli) zonder een troep van je keuken te maken
Gegrilde broccoli met pistachedressing
- Zet een pan met 100 ml water op het vuur. Breng aan de kook en voeg 1 eetlepel olie toe, samen met de pistache. Kook de noten 2 minuten en haal van het vuur. Laat het geheel afkoelen.
- Doe er 3 eetlepels olijfolie bij, samen met het citroensap, de rasp, evenals datĀ van de sinaasappel, en peper en zout. Zet de dressing van de gegrilde broccoli opzij terwijl je verder gaat.
- Meng de rest van de olie met de broccoliroosjes. Zet je grill aan, of een grillpan op het vuur. Laat goed heet worden.
- Grill de broccoli tot deze gaar is en een mooie kleur heeft. Haal van het vuur en gooi bij de dressing. Meng goed, doe ook muntĀ en jalapeƱos erbij en schep nog eens om.
- Doe de gegrilde broccoli in een mooie schaal. Bestrooi met de pistachedressing en extra citroenrasp.
Nog meer makkelijke bijgerechten:
- Een pittig recept met maar 5 ingrediĆ«nten: spruitjes op zān Thais
- Lekker zoals je oma ām maakte: rode kool met appeltjes
- Onmisbaar op iedere kersttafel: perfect gebakken aardappeltjes uit de oven