Gegratineerde aardappeltorentjes uit de oven
Doe eens wat anders met je aardappels; stapelen tot aardappeltorentjes! Een muffin bakvorm is hier superhandig bij.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rauwe aardappelen in dunne plakjes. Smelt een deel van de boter (ongeveer 60 gram) in een koekenpan en bak de uien op een laag vuur totdat ze glazig en goudbruin zijn. Smelt de rest van de boter en rasp de kaas en zet beide even opzij.
Haal de muffin vorm erbij. Begin onderaan met een schijfje aardappel en wat peper en zout. Gevolgd door: schepje gesmolten boter – schepje gebakken uien – twee schijfjes aardappel – schepje geraspte kaas – aardappel schijfje – peper en zout – schepje uien – schepje gesmolten boter – schijfje aardappel – schepje geraspte kaas.
Schep op elk torentje een lepel crème fraîche voordat ze de oven ingaan. Bak het 35 minuten op een temperatuur van 200 graden. Laat het vervolgens 5 minuten rusten, haal de aardappeltorentjes uit de vormpjes en garneer met peterselie.