Culy Homemade: onweerstaanbare gefrituurde garnalen (ebi fry)
Gefrituurde garnalen (ebi fry), wie is er nÃét dol op? Ze zijn niet alleen lekker in de sushi, maar ook als topping voor je poke bowl of ramen. Óf gewoon fantastisch als snack op zichzelf. Zo maak je ze!
De gefrituurde garnalen maken we net als in Japan met panko. Hierdoor krijgen ze een spectaculair knapperige korst. Heerlijk om mee te dippen!
Zo maak je gefrituurde garnalen (ebi fry)
- Begin met het maken van de kokoslimoen dipsaus. Doe hiervoor alle ingrediënten in een kom en meng goed met elkaar. Voeg extra agavesiroop toe indien nodig. Bewaar in de koelkast.
- Ga vervolgens aan de slag met de gefrituurde garnalen. Kruid eerst de garnalen met peper en zout.
- Zet alvast de frituurpan aan en zet drie borden klaar. Bestrooi het eerste bord met bloem, het tweede bord met het geklutste ei en het laatste bord met panko.
- Geef elk bord een snuf zout en peper en meng goed zodat alle lagen van de ebi fry goed op smaak zijn.
- Haal de garnalen eerst door de bloem en daarna door het ei. Doe dit twee keer, voor een lekkere chewy korst.
- Haal de garnalen vervolgens door de panko. Druk goed aan en zorg dat de volledige garnaal goed is bedekt.
- Frituur de garnalen zo’n 2-3 minuten, of tot ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Leg niet te veel garnalen per keer in de pan om te vermijden dat de garnalen aan elkaar zullen kleven.
- Schep de garnalen uit het vet en bestrooi met zeezoutvlokken.
- Serveer met de kokoslimoendipsaus en extra sweet-chilisaus.
Meer lekkere borrelhappen:
- Culy Homemade: polentafrietjes (uit de oven) met ajvarmayo
- Culy Homemade: goddelijke garnalenbrioche (als hapje of als tosti voor de lunch)
- Culy Homemade: Bombay roll (bladerdeeghapje met snelle chutney en kaas)