Gefrituurde eieren uit de bijbel van de Thaise keuken
Er zijn héél wat verschillende manier waarop we ons eitje graag bereiden, maar deze gefrituurde eieren met tamarindesaus gaan er toch wel vandoor met de hoofdprijs. Dit is een Thais recept dat afkomstig is uit De bijbel van de Thaise keuken: een geweldig naslagwerk met alleen maar recepten om van te watertanden.
Want dat de Thaise keuken verrukkelijk is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En wil je thuis zelf net zulke heerlijke Thaise gerechten op tafel kunnen toveren, dan is er maar één boek dat je echt in huis moet halen. De bijbel van de Thaise keuken – de naam zegt het al!
En als je even kijkt naar deze gefrituurde eieren, dan snap je meteen waarom…
Zo maak je de gefrituurde eieren
Verhit olie in een wok en frituur de eieren er goudbruin in. Haal ze uit de wok met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Frituur de sjalot in 1 minuut goudbruin. Neem met de schuimspaan uit de olie en zet opzij.
Breng in een steelpan de palmsuiker, tamarindepasta en de vissaus aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en zet opzij.
Halveer de eieren en verdeel ze over een schaal. Lepel de saus eroverheen. Garneer met de gefrituurde sjalot en de koriander.
De bijbel van de Thaise keuken van Noi Pia-Ud (uitgeverij Carrera Culinair) is nu te koop voor € 31,99.
Meer uit de Thaise keuken?
- Zo maak je die goddelijke Thaise poffertjes met kokos (khanom khrok)
- Thai beef salade (Thaise salade met biefstuk)
- Thaise kokosmakronen met chili en limoen