Culy Homemade: gebakken zalm met zomergroenten en honing-mosterdsaus
Een heerlijk zomermaaltje: gebakken zalm met zomergroenten en honing-mosterdsaus. En dit gerecht staat in een mum van tijd op tafel!
Een lekker vet visje gaat er altijd wel in, zéker in de zomer. Die is zó lekker, daar hoeven alleen nog maar wat zomergroenten bij. Het honing-mosterdsausje brengt alles samen.
Zo maak je gebakken zalm met zomergroenten
Bestrooi de zalmfilets met peper en zout en bak op de huid in wat olie mooi goudbruin. Keer na ongeveer 4 à 5 minuten om en bak nog eventjes door op de andere kant. De zalm mag in het midden nog een beetje dieproze zijn.
Haal de zalmfilets uit de pan en laat rusten op een bordje onder wat aluminiumfolie. Voeg wat extra olie toe aan de pan en rooster de cherrytomaten aan de tak en de groene aspergetips ongeveer 4 minuten op medium-hoog vuur. Kruid met peper en zout.
Maak ondertussen de honing-mosterdsaus van 2 theelepels mosterd, 1 theelepel honing en 1-2 eetlepels olie. Kruid met peper en zout en roer 1 theelepel fijngehakte peterselie door de saus.
Serveer de gebakken zalm met de zomergroenten, de honing-mosterdsaus en wat schijfjes citroen.
Meer recepten met zalm:
- Culy Homemade: zalmcurry met noedels en kerstomaten
- Culy Homemade: buddha bowl met zalm, bruine rijst en pickles
- Geroosterde zalm uit de oven met venkel en citrus