Culy Homemade: gebakken havermout uit de oven met pindakaas en kaneel
Gebakken havermout is een heerlijk winters ontbijt. Komt ‘t net uit de oven, dan heeft het iets van een warme cake, maar dan – dankzij de havermoutvlokken – nét wat voedzamer.
Een extra voordeel van gebakken havermout is dat je ‘t 3 dagen lang kunt bewaren in de koelkast. Ideaal dus om op zondagavond een grotere portie te maken en op maandag, dinsdag en woensdag geen seconde meer te hoeven nadenken over wat je zult ontbijten.
Het enige wat je dan hoeft te doen is het uit te scheppen, er een lepel yoghurt (of wat melk) bij de te serveren en klaar is kees.
Zo maak je gebakken havermout
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Doe alle ingrediënten in een grote kom, meng kort even met een eetlepel en mix het geheel kort met een staafmixer tot een homogene massa.
Vet een ovenschaal in met kokosolie en stort het mengsel uit in de ovenschaal. Druppel er de extra pindakaas overheen. Is deze niet lopend genoeg? Verwarm de pindakaas dan kort in de magnetron.
Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Dien warm op met een beetje yoghurt of schep het in een kommetje en plens er een beetje melk overheen.
Meer ontbijtrecepten?
- Ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes
- Een tropisch ontbijt: chiapudding met banaan en kokos
- Heerlijke bone broth voor het ontbijt (drinkbouillon)