Heerlijk zomers: gebakken avocado, trostomaat, pinda en gembervinaigrette
Vaker met groenten koken? Dat willen we allemaal wel. Maar hoe zet je dat om in de praktijk als je weinig tijd en inspiratie hebt? Nou, met een steengoed groentekookboek bijvoorbeeld. Eat This van Blendbrothers is er zo eentje. De recepten zijn vlot, creatief en smaakvol, maar toch ook weer praktisch en snel klaar. ‘t Is een boek naar ons hart.
Mocht je ze nog niet kennen: de Blendbrothers zijn twee Zeelandse broers die momenteel de wereld rondreizen als foodadviseurs en cateraars. Hun rugzakken zitten tjokvol ervaring, die ze onder meer hebben opgedaan hebben bij leermeester Sergio Herman. Je begrijpt: als je jarenlang de keuken bestiert in sterrenzaken, dan kan daar niet anders dan een prachtig kookboek uit voortvloeien.
Eat This: koken met groenten was nog nooit zo makkelijk
En dat is het! Eat This is echt een heel fijn, praktisch boek. Het boek is opgedeeld in de categorieën Quick (20 minuten of korter), In Between (tussen de 20 en de 35 minuten) en Take Your Time (35 minuten en langer).
Gemeenschappelijk aan alle recepten is dat groenten het uitgangspunt zijn. Van maiskolf met saffraan en amandel-limoenmayonaise en deze gebakken avocado met trostomaat en pinda: koken met groenten was nog nooit zo makkelijk.
Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette
Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken. Bak de avocadohelften kort rondom rond in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.
Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout.
Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer kort tot een gladde vinaigrette. Dresseer de avocado’s en trostomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over. Werk af met blaadjes shiso cress.
Eat This (Uitgeverij Lannoo) van Blendbrothers is nú te koop voor € 25,99
Meer heerlijke groenterecepten:
- De allerlekkerste groenterecepten die je nú wilt maken
- Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi
- Culy Homemade: gekarameliseerde courgettes met ricotta, munt en hazelnoten