Gazpacho met een Thaise twist
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FDSC00701.jpg)
Gazpacho is zo’n gerecht waar we niet zo gauw opkomen, maar wat eigenlijk een heel dankbaar voor- of tussengerecht is (óók wanneer er buiten geen hittegolf is!). Je kunt namelijk alles perfect van tevoren voorbereiden en wanneer je gasten aan tafel zitten, hoef je alleen nog maar de koude soep uit te schenken. Hier geven we de gazpacho trouwens een Thaise twist. Dat wil zeggen: met Thaise currypasta, citroengras en gember.
Ingrediënten
Voor 4 personen:- 1 groene paprika, schoongemaakt en in stukjes
- 1 gele paprika, schoongemaakt en in stukjes
- 1/2 komkommer, geschild en in stukken
- 1 bosje koriander
- Een paar takjes verse munt
- 40 gram gember
- 1 theelepel gele currypasta
- 2 stengels citroengras, fijn gesneden
- 1 groot blik kokosmelk (400 ml)
- Een scheutje water
- Een scheutje vissaus
- Een scheutje rijstazijn
- Sap van 2 limoenen
- 1 theelepel chili-olie (+extra)
- 1 teentje knoflook
Voor de afwerking:
- Croutons (kant- en klaar of zelfgemaakt)
- Chili-olie
- Koriander
Ook nodig:
Daarmee is het een ideaal voorgerechtje bij Thaise curry of deze Thaise gebakken rijst met ananas, garnalen en cashewnoten.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FDSC00706.jpg)
Gazpacho met een Thaise twist
Mix de groene paprika’s in de blender. Voeg ook de komkommer, koriander, munt, gember en currypasta toe aan de blender en mix. Voeg vervolgens het citroengras, kokosmelk, water, vissaus, rijstazijn, limoensap, chili-olie en de knoflook toe en mix tot een gladde massa.
Proef en breng op smaak met zout, peper of de andere smaakmakers die je hebt gebruikt. Laat de gazpacho volledig afkoelen in de koelkast.
Serveer de gazpacho met croutons en wat extra druppels chili-olie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F07%2FDSC00701.jpg)
Meer Thaise recepten?
- Culy Homemade: Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen
- Culy Homemade: Thaise rode curry met inktvis en pinda’s
- Thaise kanom krok: kokos-rijst poffertjes om je vingers bij af te likken