Culy Homemade: gazpacho met een Thaise twist
Gazpacho is zo’n gerecht waar we niet zo gauw opkomen, maar wat eigenlijk een heel dankbaar voor- of tussengerecht is (óók wanneer er buiten geen hittegolf is!). Je kunt namelijk alles perfect van tevoren voorbereiden en wanneer je gasten aan tafel zitten, hoef je alleen nog maar de koude soep uit te schenken. Hier geven we de gazpacho trouwens een Thaise twist. Dat wil zeggen: met Thaise currypasta, citroengras en gember.
Daarmee is het een ideaal voorgerechtje bij Thaise curry of deze Thaise gebakken rijst met ananas, garnalen en cashewnoten.
Gazpacho met een Thaise twist
Mix de groene paprika’s in de blender. Voeg ook de komkommer, koriander, munt, gember en currypasta toe aan de blender en mix. Voeg vervolgens het citroengras, kokosmelk, water, vissaus, rijstazijn, limoensap, chili-olie en de knoflook toe en mix tot een gladde massa.
Proef en breng op smaak met zout, peper of de andere smaakmakers die je hebt gebruikt. Laat de gazpacho volledig afkoelen in de koelkast.
Serveer de gazpacho met croutons en wat extra druppels chili-olie.
Meer Thaise recepten?
- Culy Homemade: Thaise geroosterde paprika’s met korianderzaad en limoen
- Culy Homemade: Thaise rode curry met inktvis en pinda’s
- Thaise kanom krok: kokos-rijst poffertjes om je vingers bij af te likken