Culy Homemade: garnalencocktail met kokos, limoen en chili crisp
Een garnalencocktail is niet alleen hartstikke retro, het presenteert ook nog ‘ns feestelijk en weinig mensen vinden het nÃét lekker. Wij zetten de klassieker dit jaar daarom met plezier op ons kerstmenu, mét een dikke Culy-twist welteverstaan. Deze versie met kokos, limoen, chili crisp en kroepoek had je vast nog niet eerder, maar wil je vanaf nu altijd.
Chili crisp is al lang niet meer zo’n niche-ingrediënt als het ooit was. Sterker nog: inmiddels snapt de halve wereld hoe verslavend het spul is en vind je het gewoon bij de supermarkt (al is zelfgemaakte chili crisp of van een kleiner merkje als La Lia natuurlijk nóg lekkerder). Wij vermoedden dan ook dat het goedje het érg goed zou doen als topping op een garnalencocktail. Wat bleek nu? Dat klopte.
Garnalencocktail met kokos, limoen en chilicrispmayo
- Meng de kokosmelk met de sojasaus, rasp van 1 limoen en de mirin. Laat de Hollandse garnalen marineren in dit mengsel en zet koel (dit kan een dag van tevoren).
- Knip stukken van de rodekoolbladeren (je wil dat ze ongeveer de helft van je presenteerglaasje vullen). Schik ze in je presenteerglaasjes. De rode kool dient puur ter decoratie en als knipoog naar de gebruikelijke sla in een klassieke garnalencocktail.
- Verdeel de gemarineerde garnnaaltjes over je glaasjes en lepel er wat mayonaise naast. Druppel wat van de chili olie op de mayonaise.
- Schik de stukken kroepoek erbij in het glaasje en maak af met wat wat Thaise basilicum en een partje limoen.
Meer feestelijke gerechten?
- Zó feestelijk: 9 x amuses in een glaasje voor kerst
- Culy Homemade: feestelijk toetje met ijs en bierkaramel
- 7 x makkelijke recepten voor een feestelijk kerstontbijt
- Feestelijke kerstrecepten