Culy Homemade: goddelijke garnalenbrioche (als hapje of als tosti voor de lunch)
We zijn een klein beetje gefrustreerd. Want hoewel deze garnalenbrioche één van de lekkerste dingen is die we de afgelopen tijd hebben gecreëerd, komt die heerlijkheid op de foto’s maar nauwelijks tot zijn recht. Gelukkig hoeven we bij Culy geen schoonheidsprijzen in de wacht te slepen. Ware schoonheid zit ten slotte van binnen.
Ofwel: te midden van twee plakken brioche, in de vorm van een smeuïg mengsel van garnalen, sesam, koriander en gember. Bak je dit knapperig, dan heb je óf de tosti van je leven, óf een heel lekker borrelhapje. In beide gevallen is snelle srirachamayo onmisbaar.
Culy Homemade: verslavend lekkere garnalentoast met sesam en chilisaus
Goddelijke garnalenbrioche (als hapje of als tosti)
Voor het garnalenmengsel
Doe alle ingrediënten voor de garnalen in een kom en mix tot een homogene pasta.
Voor 4 hapjes
Snijd elk sneetje brioche diagonaal door twee zodat er driehoekjes ontstaan. Verdeel de garnalenpasta over de sneetjes brioche. Spreid de sesamzaadjes uit over een bord en dip de sneetjes brood in de zaadjes (met de kant van de garnalenpasta naar beneden).
Verhit een klont boter op medium, vuur en bak de garnalenhapjes langs beide kanten goudbruin.
Meng de sriracha met de mayonaise in een kommetje en serveer de hapjes met de mayo.
Voor een tosti
Beleg één van de twee plakken brioche met het garnalenmengsel. Leg het andere plak er bovenop en bestrijk beide kanten met boter en wat sesamzaadjes. Bak de tosti in de pan en druk aan met een spatel.
Meng de sriracha met de mayonaise in een kommetje en serveer de tosti met de mayo.
Meer recepten met garnalen?
- Culy Homemade: asperges met garnalen en sojasaus beurre blanc
- Culy Homemade: dim sum met garnalen en gehakt
- Culy Homemade: lasagne met garnalenragù en rokerige habanero-olie