Grote garnalen met knoflook uit Het complete BBQ boek van Julius Jaspers
Het complete BBQ boek is het nieuwe kookboek van chefkok Julius Jaspers. Dit ultieme naslagwerk leidt je van groenten naar vlees en vis tot bijgerechten en desserts. Voor de barbecuelovers! Dit recept voor grote garnalen met knoflook van de barbecue is er één om je vingers bij af te likken.
Julius: “Even iets over grote garnalen. Er zijn zoveel namen voor deze beesten, gamba’s, scampi’s, maar ik houd me aan het Hollandse ‘grote garnalen’. Let goed op, dat kan dus van alles zijn, zoetwater, zout water, vers, bevroren…
Ontdooi bevroren garnalen in koud stromend water dat je regelmatig ververst. Dat gaat het snelst en je houdt de meeste bite. Controleer bij gepelde garnalen of het darmkanaal er niet nog zit, dat moet weg! Emilio in Empuriabrava maakt de lekkerste grote garnalen klaar, maar dat ligt vooral aan de Gambas de Rosas die hij gebruikt.”
Zo maak je de grote garnalen met knoflook
Zet een Spaanse ovenschaal of een gietijzeren koekenpan op de barbecue, vul met olie, knoflook en chili’s en bak in 10 minuten de knoflook goudbruin.
Voeg de garnalen toe en gaar die in de hete olie tot ze roze zijn. Draai nog even om en breng op smaak met zout en peper.
Zet de schaal of pan op tafel en ga je te buiten. Let op, het kookvocht is natuurlijk pure olie!
Het complete bbq boek van Julius Jaspers is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 25,-
Meer barbecue inspiratie?
- Culy ontdekt… afhalen bij Pendergast (waarschijnlijk de beste bbq van je leven!)
- Chicken wings met ginger beer glazuur (dé favoriet op je BBQ)
- Tex-mex brisket sandwich: runderborst van de BBQ met pico de gallo