Culy Homemade: makkelijke traybake met gamba’s, bimi, artisjok en knoflookboter
Dit gerecht is er eentje in de categorie: snel, handig, weinig opruimwerk. In essentie moet je eigenlijk gewoon je gamba’s, bimi en artisjokken op een bakplaat kieperen en dit 20 minuutjes in de oven bakken. En toch: qua smaak hoeft dit gerecht niet eens onder te doen voor tijdrovendere gerechten.
Dit gerecht is een schoolvoorbeeld van een sheet pan dinner, een heel diner dat je op één bakplaat maakt. En hoewel we koken nooit echt als een opgave hebben gezien (tja, je bent een Culy of je bent het niet…), moeten we toegeven dat het toch wel verdómd handig is om korte tijd zo veel lekkers op tafel te zetten.
Gamba’s met bimi, artisjok en citroen zijn nou eenmaal een gigantische lekkere combinatie: met veel volle maar toch frisse smaken. Serveer er een yoghurtdressing bij en eventueel een stukje brood en je zit hélemaal goed.
Zo maak je de gamba’s van de bakplaat
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Doe de gamba’s in een kom en voeg er gesmolten boter, de knoflook, sap van 1 citroen en een flinke snuf grof zeezout aan toe. Roer even door elkaar.
Stort de garnalen uit op een bakplaat en schik er de bimi en de artisjokken tussen.
Snijd de andere citroen in schijfjes en leg de schijfjes op de bakplaat. Werk de bakplaat af met verse peper van de molen.
Laat 20 minuten bakken in de oven. Serveer met yoghurtdressing en eventueel een goed stukje brood.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram/Instastories! Tag @culynl en gebruik #culyhomemade. Vinden we leuk.
Meer recepten van de bakplaat?
- Culy Homemade: kip en bloemkool met mangochutney van de bakplaat
- Snelle kipcurry van de bakplaat van Gwyneth Paltrow
- Een heel diner op één bakplaat: 5 x recepten + handige tips