Galette met kakifruit, kaneel en citroensuiker
Een galette met kakifruit is op en top herfst. Niet alleen door de warme oranje kleur, maar ook door de smaak van kaneel die we toevoegen. En het mooiste van alles: dit galette-recept is extreem makkelijk te maken.
Ons hart maakt ieder jaar weer een klein vreugdesprongetje zodra we het kakifruit weer bij de groenteboer zien liggen. Het rode fruit ligt zodra de klok is verzet en de dagen weer korter worden vaak weer voor het grijpen en je kunt het zowel in zoete (zoals deze boekweitwafels) als hartige bereidingen (zoals deze caprese) gebruiken. Maar ons favoriete recept met kakifruit van dit jaar is misschien wel deze supermakkelijke galette.
We gebruiken gewoon een rol deeg uit de supermarkt – wel zo makkelijk – en bestrooien ‘m met wat frisse citroensuiker, zo simpel kan het zijn!
Bereidingswijze galette recept met kakifruit
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rasp het zest van één citroen en meng met de kristalsuiker.
- Snijd het kakifruit in flinterdunne plakken.
- Rol het deeg uit en leg de plakjes kakifruit dakpansgewijs in een cirkel. Laat ongeveer 10 centimeter van de rand vrij.
- Vouw de randen naar binnen zodat het nét over het kakifruit valt.
- Smeer de rand in met een dun laagje eigeel.
- Bestrooi zowel de rand als het kakifruit zelf met de citroensuiker en een beetje kaneel.
- Verdeel wat blokjes roomboter over het kakifruit.
- Bak de galette 30 minuten in de oven. Bedek na 15 minuten het geheel met wat aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te donker wordt.
- Serveer met een bolletje ijs of eet ‘m gewoon zo.
Meer baksels:
- Culy Homemade: Victoria sponge cake (luchtige aardbeientaart met room)
- Culy Homemade: crème brûlée-donuts (voor de échte zoetekauw)
- Culy Basics: makkelijke citroencake met maanzaad en glazuur