Culy Basics: fruitsalade met Nederlands zomerfruit
In heel het land is het lekkerste Nederlandse zomerfruit klaar om geplukt te worden. Langs de weg, op de markt, in de supermarkt of zelfs in je eigen moestuin, het is overal te krijgen. Daarom is het nu de perfecte tijd om een fruitsalade te maken. Deze fruitsalade met aardbei en ander zomerfruit is hét basisrecept dat je nodig hebt. Het is verfrissend, je maakt ‘m met maar een paar ingrediënten die je sowieso in huis hebt en de fruitsalade is supersnel klaar.
Het fijne aan dit basisrecept is dat je ‘m kunt opleuken zoals je zelf wil. We gebruiken aardbeien, frambozen, bramen, rode druiven en bosbessen, omdat dit onze favorieten zijn. Maar je kunt ook jouw favoriete fruitsoorten gebruiken als pruimen, rode bessen, nectarines en nog zoveel meer. Ook met de dressing kun je spelen, voeg bijvoorbeeld eens een scheutje sinaasappelsap toe. Dat is superlekker.
25x desserts die zomer schreeuwen en die je daarom bij elke zonnestraal wil uitserveren
Fruitsalade maken
1. Was als eerst alle vruchten.
2. Ontdoe vervolgens de aardbeien van hun kroontjes en verwijder de pitten uit de kersen. Snijd beide vruchten doormidden.
3. Pak er een grote kom bij. Doe hier de gehalveerde aardbeien en kersen, bosbessen, rode druiven, frambozen en bramen in.
4. Pak er nog een kleine kom bij, hierin maken we de dressing van de fruitsalade met aardbei. Doe het citroensap, de agavesiroop, de gesneden munt en eventueel het amandel-extract in de kom en mix.
5. Giet de dressing over de fruitsalade en hussel door elkaar. Schep voorzichtig om, zodat het fruit niet kapotgaat.
6. Je kunt de fruitsalade direct serveren, maar ook laten marineren in de koelkast voor maximaal 3 dagen.
Nog meer lekkers met zomerfruit
- Culy Homemade: simpel toetje met vijgen, rood fruit en meringue
- Zomerse fruittaart met héél veel fruit (en room!)
- Sabayon van prosecco met zomerfruit van Rutger