Frisse bulgursalade met haring, biet en appel
Maak eens een bijzonder gerecht met de Hollandse Nieuwe. Deze frisse bulgursalade met haring bijvoorbeeld. Je kunt ‘m serveren als voorgerecht of als lunch en hij is lekker fris door de citroen, appel en dille. Probeer het eens… zo lekker!
Deze bulgursalade komt van blogger Hanneke van Culinea. Op de blog van Hanneke verschijnen wekelijks heerlijke recepten, van zoet tot zout en van diner tot een snack voor de lekkere trek.
Zo maak je de bulgursalade met haring
Doe de gekookte bulgur in een grote schaal en maak deze aan met de dressing.
Hak de dille fijn en snijd de appel in blokjes. Snipper de rode ui en snijd de radijsjes in stukken.
Snijd de haringen in stukjes en de rode biet in blokjes.
Meng de dille, appelblokjes, gesnipperde ui en radijsjes door de aangemaakte bulgur.
Voeg als laatste de haringstukjes en blokjes biet toe en meng ze er voorzichtig doorheen.
Serveer de salade op 4 bordjes of in kommetjes en strooi er wat citroenrasp en tuinkers overheen.