Broccolisalade met amandel en miso-sinaasappeldressing
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2FIMG_7041-e1580920845443.jpg)
Deze broccolisalade heeft een heel eenvoudige bereiding, maar vergis je niet: dit is een smaakbom! Dat heeft natuurlijk alles te maken met de dressing waar onder andere miso, sinaasappelsap en rode ui doorheen gaat.
Ingrediënten
Voor 3 à 4 personen- 1 broccoli, in roosjes
- 200 gram spitskool, in fijne snippers
- 100 gram gele rozijnen
- 100 gram amandelen, gehakt
- 2 stengels bosui, in ringetjes
Voor de dressing:
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 theelepels (witte) miso
- 2 theelepels amandelpasta
- 1 kleine rode ui, in grove stukken
- Scheutje neutrale olie (bijv. zonnebloemolie)
Of je nu een lekker bijgerecht of een handige salade voor tijdens de lunch zoekt: deze gezonde broccolisalade is zonder twijfel een goeie optie.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2FIMG_7041-e1580920845443.jpg)
Zo maak je de gezonde broccolisalade
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom.
Doe de ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg de dressing toe aan de kom met groenten en roer goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is over alle groenten.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2FIMG_7045-3.jpg)
Meer salades?
- Aziatische salade met zwarte rijst, gegrilde wortel, mango en edamame
- 8 x gezonde salades om van te watertanden
- Salade met tomaat, baby-romainesla en ansjovis uit St. John