Marit Weijs
Marit Weijs Gezonde recepten 6 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Aardbeien-rucolasalade met peperige parmezaan (geef aardbeien de shine die ze verdienen!)

Masterchef-finalist Alice Zaslavsky weet precies hoe ze om moet gaan met groente en fruit. Deze frisse salade van aardbei en rucola is niet alleen een ode aan salades, maar ook aan de aardbei! Beeld je eens in: heerlijk met een zonnetje, leuk gezelschap én een lekker zomers drankje.

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 5 minuten

Ingrediënten

Voor 1-2 personen:
  • 100 gram rucola
  • Klein handjevol basilicumblaadjes
  • 500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd en
    gehalveerd
  • ½ theelepel fijne suiker
  • ½ theelepel zeezoutvlokken

Peperig parmezaankant:

  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • ¼ theelepel grof gemalen zwarte peper

Stippendressing:

  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel gerijpte balsamicoazijn

Puntjes op de I:

  • 125 gram minimozzarella, uitgelekt
  • ½ salade-ui, in dunne halve maantjes
Direct in je mandje bij:
Beoordeling
5 / 5 sterren. 1 x beoordeeld.

Dé perfecte zomerse en frisse salade dus. Wij zouden deze verfrissende fruitsalade elke week wel willen eten.

MasterChef-finalist Alice Zaslavsky

Alice Zaslavsky, finalist van MasterChef Australië, staat bekend om haar frisse kijk op gerechten en haar liefde voor seizoensgebonden ingrediënten. In haar nieuwe boek ‘Een ode aan salades‘ laat ze zien hoe je salades naar een hoger niveau tilt.

Frisse salade met aardbei, rucola, mozzarella en parmezaanse kaas.
Good Cook B.V.

Frisse salade: aardbeien-rucolasalade van Alice

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak het parmezaankant: strooi met je vingertoppen een dunne laag parmezaan op de beklede bakplaat en strooi er de peper over. Bak 4 tot 5 minuten, tot de kaas is gesmolten en is veranderd in een goudkleurig parmezaanlaagje. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaas op de plaat afkoelen.
  3. Leg de rucola en het basilicum in een kom of slacentrifuge en schenk er koud water over.
  4. Doe de gehalveerde aardbeien in een andere kom en bestrooi met de suiker, zeezoutvlokken en wat gemalen peper. Laat 15 minuten inwerken.
  5. Stel de salade samen: laat de rucola en het basilicum uitlekken, draai ze droog en schep de aardbeien erdoor. Leg ze op een grote platte schaal en leg de minimozzarella en salade-ui ertussen.
  6. Maak de dressing: schenk de olijfolie in een kommetje of op een schoteltje en schenk de balsamico erbij. Roer ze door elkaar tot een stippenpatroon ontstaat en schenk de dressing over de salade.
  7. Leg de parmezaankant op de salade zoals Eliza Doolittle’s hoed na haar transformatie in My Fair Lady.
  8. Meteen opdienen.
een ode aan salades kookboek kaft
Good Cook B.V.

> ‘Een ode aan salades‘ is nu te koop voor € 29,95.

Meer van onze favoriete salades:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.