Culy Homemade: broodje frikandel speciaal deluxe
Een frikandel speciaal deluxe: hóé komen we daar ook alweer bij? Het begon allemaal toen we de culinaire venkelfrikandellen van Le Frique proefden. Die lieten zo’n indruk op ons achter dat we er wel een gerecht mee móésten bedenken. En dat werd dus een frikandel speciaal deluxe, op een broodje.
Die deluxe-factor voegen we toe door de uitjes te vervangen door ingelegde venkel en door niet alleen homemade appelketchup te maken, maar ook mayo met een lik Ricard (pastis). Tja, als we iets doen, dan doen we het meteen goed…
Broodje Frikandel speciaal deluxe
De ingelegde venkel
Maak van tevoren de ingelegde venkel. Dit doe je door de stukjes venkel in een bakje te doen en onder te zetten in rijstazijn. Laat minstens 30 minuten staan.
De appelketchup
Doe 1 eetlepel suiker, 2 eetlepels water en 2 eetlepels appelazijn in een steelpannetje en breng op matig vuur aan de kook. Roer niet. Begint de suiker te pruttelen? Voeg dan voorzichtig de stukjes appel en de tomatenpasta toe aan het geheel. Schenk er nog een klein scheutje appelazijn bij zodat de appeltjes onderstaan. Roer kort zodat de tomatenpasta gelijkmatig verdeeld is en laat een uurtje pruttelen op laag vuur, zonder deksel.
Zet het vuur uit en mix met de staafmixer tot een gladde massa.
De mayo
Meng de ingrediënten voor de Ricardmayo in een bakje en zet apart.
Frikandel Speciaal
Frituur de venkelfrikandel volgens de verpakking. Leg ze op een broodje en werk af met de Ricardmayo, de ketchup en de ingelegde venkel. Serveer eventueel met friet.
Meer broodjes?
- Culy Homemade: Vietnamese saucijzenbroodjes (heerlijk bij de borrel!)
- Hippe egg sando (broodje eiersalade 2.0)
- Culy Homemade: Indiase pav bhaji (broodjes met groentecurry)