Zo maak je klassieke Franse uiensoep
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2013%2F11%2F488788619.jpg)
In deze video legt Beth van het YouTube-kanaal Entertaining With Beth uit hoe je de perfecte Franse uiensoep maakt. Lekker met een stukje stokbrood, gegratineerd met kaas!
- 15 ml olijfolie
- 15 gram boter
- 8 middelgrote uien, in halve ringen
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 60 ml droge sherry
- 2,5 liter runderbouillon
- 4 takjes tijm + extra ter garnering
- 2 laurierblaadjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 stokbrood van een dag oud, in plakjes van 1 centimeter dik
- 300 gram Gruyère kaas
Check de ingrediëntenlijst hiernaast voor alle benodigdheden.