Culy Homemade: zelf fluffy marshmallow maken (je krijgt er geen spijt van!)
Sinds Culy’s Freya deze marshmallow fluff in het oog kreeg, kon ze hem maar niet uit haar hoofd krijgen. Ze móést hem maken en daar heeft ze nog geen minuut spijt van gehad. Dit fluweelzachte smeersel dat smaakt naar de binnenkant van een marshmallow die net aan een stok boven een vuurtje heeft gehangen. Kun je je er al iets bij voorstellen?
In Amerika kun je potten vol kopen met kant en klare fluffy marshmallow. Je kunt het vergelijken met hoe wij pindakaas of chocoladepasta eten. Je kunt marshmallow fluff bovendien in heel wat baksels verwerken, dus een voorraadje is altijd handig.
Waarschuwing: niet maken als je trek hebt. Je blijft proeven.
Zo maak je zelf fluffy marshmallow
Giet de eiwitten en het wijnsteenpoeder in een staande mixer. Zorg dat de mixer en de kom vetvrij zijn.
Giet het water, suiker en honing in een steelpan en laat langzaam het suiker oplossen. Als al het suiker is opgelost, stop met roeren en steek de suikerthermometer in de pan. Laat de suikermix tot 120 graden opwarmen en zet het vuur uit.
Zet de mixer aan van de eiwitten en klop totdat je pieken hebt in 3 à 4 minuten.
Zet vervolgens de mixer op de middelste stand en giet de suikersiroop heel langzaam toe.
Is alle suikersiroop toegevoegd? Zet de mixer weer op de hoogste stand voor ongeveer 6 à 8 minuten totdat de fluffy marshmallow helemaal fluffy is.