Culy Homemade: supersnelle florentines met 3 ingrediënten
Florentines hebben een deftige naam, maar zijn hele simpele koekjes die je zó uit je oven tovert. En voor dit recept heb je ook nog eens heel weinig ingrediënten nodig: slechts drie!
Wij houden ervan: supersnelle recepten die makkelijk zijn en ook nog eens heel weinig ingrediënten bevatten. Dit is zo’n recept!
Zo maak je florentines
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.
Mix de suiker met het ei met behulp van een mixer of met een garde. Doe dat ongeveer een minuutje; het moet een iets ingedikt mengsel worden. Roer de amandelen er voorzichtig doorheen totdat ze helemaal bedekt zijn met het mengsel.
Schep het in hoopjes op de bakplaten. Je hebt per koekje ongeveer twee theelepels van het mengsel nodig. Zorg dat er veel ruimte tussen de koekjes is; zo’n vijf centimeter. Met behulp van het vork kun je de hoopjes iets plat maken.
De florentines moeten 20 minuten de oven in; zorg dat je de bakplaten halverwege even omdraait, zodat je koekjes mooi gelijkmatig bruin bakken.
Laat de florentines daarna 10 minuten afkoelen en til ze met een spatel van de bakplaat af.